Снимка ПрезидентствоБългария направи жест към Украйна. България ще дари на Украйна

...
Снимка ПрезидентствоБългария направи жест към Украйна. България ще дари на Украйна
Коментари Харесай

България дарява 50 хиляди дози ваксини на Украйна

Снимка Президентство

България направи жест към Украйна. 

България ще подари на Украйна 50 хиляди дози ваксини „ АстраЗенека " против Covid-19. Това стана ясно след диалозите в Киев на служебния министър на външните работи Светлан Стоев с първия посланик на Украйна Дмитро Кулеба.

За България българската общественост в Украйна, която наброява 200 хиляди души, е натурален мост на другарство сред двете страни, декларирал министър Стоев и изразил признателност за запазването през 2020 година на Болградския регион в Одеска област като независима териториална единица с административен център Болград, съобщи Факти.

България ще се радва да получи скоро формален отговор от Киев на упованието си за откриване на консулска канцелария в Болград, която да облекчи връзката със сънародниците ни с България, отбелязал Светлан Стоев.

Той взе участие в Киев в учредителната среща на върха на Международната кримска платформа.

България твърдо поддържа суверенитета на Украйна, загрижени сме от милитаризацията на района на Черно море, декларирал министър Стоев на форума.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР